donderdag 11 april 2024

Poppenspeler van Warschau - muzikale theatervoorstelling

Datum: 
 donderdag 11 april 2024
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Odulphuskerk
Prijs: 
 € 10,00

‘De Poppenspeler van Warschau’

een muzikale theatervoorstelling door Vilde Katshke

‘De Poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, gezien vanuit het perspectief van vriend en vijand. De vertelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte feiten en bestaande personages als basis voor haar roman.

Het verhaal speelt zich af in 1939 in Warschau, als de Duitsers Polen binnenvallen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener, probeert te overleven in het getto van Warschau. Als hij een paar handpoppen vindt van zijn opa, breng hij die samen met zijn nichtje Elly tot leven. De jonge poppenspelers blijken iedereen aan te spreken omdat hun spel niet alleen afleiding, maar ook troost en hoop biedt. Mika wordt op een dag staande gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen niet meer mogelijk. Wie overleeft deze ondenkbare verschrikking? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

Het Trio Wilde Eend dat een indrukwekkende en ontroerende muzikale voorstelling van dit boek heeft gemaakt bestaat uit Gottfrid van Eck, vertelling en klarinet; Juul Beerda, accordeon; en Jiska ter Bals, viool. De kosten voor deze avond zijn 10 euro p.p.

Voorafgaand aan de voorstelling en na afloop is er een boeken- en muziektafel.

De avond is georganiseerd door PKN Biggekerke-Meliskerke in samenwerking met boekhandel De Boekenmolen.

Datum: donderdag 11 april 2024

Plaats: Odulphuskerk te Meliskerke

Aanvang: om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur

Verdere informatie over deze voorstelling via de website van de boekwinkel www.de-boekenmolen.nl/nl 
Zie ook de trailer van de voorstelling: https://youtu.be/aPEuYzWOppY
De poster Poppenspeler van Warschau

terug